Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

26 Mart 2011 Cumartesi

AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı)

Okul öncesi eğitim çok önemlidir, herşeyden önce bizler şekil veriyoruz çocuklarımıza bunun içinde yardımcı kurumlar mevcut bunlardan biride ;


AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı), 1993 yılından bu yana erken çocukluk ve yetişkin eğitimleriyle, çocuklara daha iyi bir gelecek, ailelere de daha bilinçli ve iyi bir yaşam sağlamak için çalışıyor. Aileyi güçlendiren bilimsel temelli Erken Çocukluk Eğitimi (EÇE) modelleri oluşturuyor ve bu eğitimleri işbirlikleriyle Türkiye’nin dört bir yanında uyguluyor. Ayrıca, gelen talepler doğrultusunda Avrupa ve Orta Doğu ülkelerindeki ailelere de ulaştırıyor. AÇEV anne ve babaları destekleyecek yeni eğitimler düzenlerken, mevcut eğitimleri de destekliyor. Kadınlara yönelik okuma yazma ve destek eğitimleri veriyor. Kırsal kesimlerde kadınlara yönelik  bilgilendirme / bilinçlendirme çalışmaları yapıyor. Bugüne kadar 7000 eğitimci yetiştiren AÇEV, eğitimleriyle 610.000 kişiye doğrudan ulaşmış bulunuyor.  

2009-2010 eğitim-öğretim yılında Fortis Bank Türkiye’nin desteği ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliği ile “Ben de ben de” Projesi’ni uygulamaya başlayan AÇEV, işbirliği yaptığı kurumlarla birlikte okul öncesi eğitimin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor.  Bu amaçla proje kapsamında  gerçekleştirilen “Ev Okulum” eğitimleri ile İstanbul’un ihtiyaç duyulan ilçelerinde okul öncesi eğitim alma olanağı bulamayan 6 yaşındaki çocuklara anneleri yoluyla eğitim veriliyor. Ayrıca, Fortis Eğitim Öncüleri “Güzel Sınıfım” faaliyetleri çerçevesinde bu ilçelerde ihtiyaç tespit edilen ana sınıflarına malzeme / donanım desteği sağlıyor. Projenin “7 Çok Geç bölümünde ise bölgede okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekiliyor.

2010-2011 eğitim-öğretim yılında da devam eden “Ben de ben de Projesi kapsamında “Web Okulum” başlığı ile yepyeni bir uygulama daha başlıyor. Okul öncesi eğitimin temel taşlarından biri olan, çocukların gelişiminin desteklenmesinde önemli rol oynayan ana sınıfı öğretmenlerini ve öğretmen adaylarını desteklemek, bilgi kaynaklarını arttırmak amacıyla hazırlanan "www.acevokuloncesi.org" websitesi hizmete giriyor. Sitede, okul öncesi eğitim farklı boyutları ile ele alınıyor; içerik çeşitli eğitim araçlarından örnekler, görsel öğeler ve videolar ile zenginleştirilmiş bulunuyor. Ayrıca, öğretmenlerin kendi deneyimlerini paylaştıkları kişiselleştirilmiş alanlar, öğrenme ortamının fiziksel yapısı ve düzenine yönelik interaktif bölümlerle, kullanıcılara çok çeşitli seçenekler sunuluyor. Web sitesinden, dünyada okul öncesinde benimsenmiş eğitim yaklaşımlarına, etkinliklere, kaynak kitap ve site önerilerine kolaylıkla erişiliyor.






İletişim ve Kaynak Geliştirme Birimi Sorumlusu sevgili Aslı KARABULUT'a yardımlarından dolayı teşekkür ederim, yeni projelerde de görüşeceğiz Aslı hanım sevgiler ;) 


Sizler de destek vermek için;
  • Erken çocukluk eğitimi ile ilgili mesajları çevrenizle paylaşarak kampanyanın gönüllü sözcüsü olabilir, daha çok kişinin okul öncesi eğitimden yararlanmasını, bu konunun öneminin farkına varmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Kurum ya da kişisel web sitesi/intranet/forum ve bloglarda “7 Çok Geç” logo ve bannerına yer verebilirsiniz.

2 yorum:

İkiz Annesi dedi ki...

Bilgilendirme için sağol canım.

Ülkü dedi ki...

Tek ilgi gösteren olarak sende sağol şekercim :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...