Yeni tariflerinizi bekliyorum çay hazır :)
-------------------
Tarif 21
Sevgili *Ayla* Mutfaktan Mis Kokular arkadaşımıza ağzımız açık bakarkene bu güzel tarif
için teşekkür ediyoruz :))
ScrapCOOKING Baskili Rulo Pasta
(Transfer kağıdı bilgisi sitesinde mevcuttur.)

Malzemeler :1 paket hazir Dr oetker pandispanya
1 paket krem santi Dr oetker 'orman meyveli"
yarim su bardagi süt (krem santi için)
1 küçük kutu suruplu egzotik meyve (veya istediginiz meyvede olabilir)
üzeri için :
200 gr bitter çikolata (ben Nestle dessert Caramel kullandim)
2 kagit scrapCOOKING çikolata transfert kagidi
Yapilisi :
Pandispanyayi kutunun üzeri gibi hazirlayip pisirin. Pistikten sonra, biraz sogumasini beklyin ve hemen yagli kagitla beraber Rulo yapin ve bu sekilde bekletmeye birakin.
Bu ara krem santiyi hazirlayin. Konservedeki meyveleri süzün. Rulo pastayi tekrar yavasça açin ve içine krem santi sürün. üzerine meyveleri serpistirin.
Tekrar rulo yapin. Cikolata transfer kagidin uzerine benmari usülü ertiginiz bitter çikolatayi dökün ve güzelce sivayin. Biraz sogumasini bekleyin. Ve rulo yapmis oldugunuz pasta etrafina dolayin. ve bu sekilde buzdolabinda 2-3 saat bekletin. Transfer kagidini dikkatlice çikarin, ve motifleri elde etmis oluyorsunuz. Pastanin çikolata olmayan bölgerleri önü ve arkadasini kesiyorsunuz ve servis ediyorsunuz !
Afiyet bal seker olsun
1 paket krem santi Dr oetker 'orman meyveli"
yarim su bardagi süt (krem santi için)
1 küçük kutu suruplu egzotik meyve (veya istediginiz meyvede olabilir)
üzeri için :
200 gr bitter çikolata (ben Nestle dessert Caramel kullandim)
2 kagit scrapCOOKING çikolata transfert kagidi
Yapilisi :
Pandispanyayi kutunun üzeri gibi hazirlayip pisirin. Pistikten sonra, biraz sogumasini beklyin ve hemen yagli kagitla beraber Rulo yapin ve bu sekilde bekletmeye birakin.
Bu ara krem santiyi hazirlayin. Konservedeki meyveleri süzün. Rulo pastayi tekrar yavasça açin ve içine krem santi sürün. üzerine meyveleri serpistirin.
Tekrar rulo yapin. Cikolata transfer kagidin uzerine benmari usülü ertiginiz bitter çikolatayi dökün ve güzelce sivayin. Biraz sogumasini bekleyin. Ve rulo yapmis oldugunuz pasta etrafina dolayin. ve bu sekilde buzdolabinda 2-3 saat bekletin. Transfer kagidini dikkatlice çikarin, ve motifleri elde etmis oluyorsunuz. Pastanin çikolata olmayan bölgerleri önü ve arkadasini kesiyorsunuz ve servis ediyorsunuz !
Afiyet bal seker olsun
-------------------
Tarif 20
Sevgili Dilekcime bu güzel tarifi için çok teşekkür ederim ben onun elleriyle hazırladığı
güzelliklerden tatmıştım süperdi :)
Elmalı turta
Hamur için:
1 yumurta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket margarin (ben sana hamur işi kullandım)
1 vanilya
1 kabartma tozu
Yeterince un
İç harcı için
3 elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 havuç
1 bu bardağı iri doğranmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Aslında tarifi yazmaya gerek yok. Herkes biliyor. Elma ve havucu rendeleyip şeker ile pişiriyoruz. Ceviz ve tarçını katıyoruz.
Hamur için tüm malzemeyi yumuşak bir kıvam elde edecek şekilde yoğuruyoruz. Hamurdan bir portakal büyüklüğünde koparıp dondurucuya koyuyoruz. Kalanı yağlanmış borcama yayıyoruz.Üstüne elmalı harcın tümünü koyuyoruz. Dondurucuda biraz donan hamuru elmalı harcın üstüne rendeliyoruz. 170 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz:)Pişince fırından çıkarıp üstüne pudra şekeri serpiyoruz. Sonra afiyetle yiyoruz:)
-------------------
Tarif 19
Sevgili annemahsustan arkadaşımıza bu güzel tarif için teşekkürler :)
(Fotoğrafı sonradan iletilecektir.)
Pudingli Kek
Malzemeleri;
4 yumurta,
Bır su bardağı şeker
Bir su bardağı süt,
Bir su bardağı sıvı yağ
Kakaolu puding
İki su bardağı un
Bir adet kabartma tozu.
Yapılışı;
Yumurta ile şekeri yaklaşık 10 dakika çırptık çünkü tarifte mayonez kıvamına gelene kadar çırpın dıyordu. Bu kıvamı bulunca içine süt ve yağı da ekleyip biraz daha çırptık.
Puding-un ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırdık ve karışıma ekledik. Yağlı yağıt serilmiş 24*24 ölçülerindeki borcama döküp, önceden ısıttığımız 180 derecede pişirdik.
Afiyetle yedik, size de afiyet olsun.
12 yorum:
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
Bu transfer kağıdını ilk kez gördüm. Marketlerde bulabilirmiyizki.
Yemek bloğuna döndün kuzum...Hoş baktıkça ohhh içim açılıyor :)))
ScrapCOOKING Baskili Rulo Pasta bu nasıl bir görsel showdur sabah sabah. Gözlerim döndü resmen. Denemek lazım hafta sonu: )
Şahirler Arası Aşk ;
Merhaba, bu linke bir bakın transfer kağıdı için ayrıca arkadaşımın sitesinede uğrayabilirsiniz
http://magaza.hammaddeler.com/Pasta-Transfer-Kagidi-Jelatin-Tek-Kirmizi-kalpler-25-m,PR-10993.html
İlknurcum ;
Sorma di mi aştım valla hatta en beceriksiz olduğum konuda etkinlik yaparak :)))
Mahsustan annecim ;
Valla di mi ama hoş çok hoş :)
Çok teşekkür ederim :)
Rica ederim :)
Bn bilirim senin beceriksiz hallerini , yeme bizi yemeeeee :)
Cidden beceriksizim ben ama ya niye inanmıyorsunuz :)
Ne kadar güzel tarifler var ellerinize sağlık..blogu sevgili sümeyyenin face inden gördüm..banada beklerim..sevgiler..
www.gencergenc.com
etkinlik için tarif yayınladım canım alırsan sevinirim kolay gelsin...
http://anneeligibireyhan.blogspot.com/2011/12/biber-soslu-barbunya.html
ben de çaya gelebilir miyim?her şey çok güzel gözüküyor,elmalı turaya bayılırım,ellerinize sağlık:)
Hoşgeldin Seda gelirim tabiki bende :)
Anne eli gibi hoşgeldin seni mi kıracağım alırım tabiki tarifini :)
Gülce'nin annesi buyur gel tabiki :)
Yorum Gönder