Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Aralık 2011 Çarşamba

Porselen demlik çay saati etkinliği 70.hafta/1

Porselen demlik çay saati etkinliği eski tariflerimiz


--------------------

Tarif 11
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Sevgili Sarpın annesi faceden buyur dedi sana tarif teşekkürler canım :)
Buradan
Buradan



350 g kadar tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için:
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema(200ml)

Hazırlanışı
Kadayıfı ince ince kırın(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)

Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.

Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.

Borcam seçimini yaparken daha büyük boy dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz. Kreması kalın olsun istiyorsanız verdiğim ölçüdeki borcam uygun geliyor.

Afiyet olsun..


-------------------

Tarif 10
Elmalı Tart
Sevgili Merve maille bu tarifi göndermiş teşekkür ederim.


MALZEMELER

Hamuru için;
2,5 su bar un
2 yumurta sarısı
1/2 pk. kabartma tozu
yarım su bar. toz şeker
150 gr. margarin

İç malzemesi;
3 elma
yarım su bar. toz şeker
1 çay kaş. tarçın
yarım su bar. ezilmiş fındık

YAPILIŞ
Elmaları rendeleyip şekerle birlikte pişirin.Altını kapattıktan sonra tarçın ve ezilmiş fındığı koyup karıştırın.Soğumaya bırakın.
Diğer taraftan un ve diğer malzemeleri geniş bir kapta karıştırıp yoğurun.Hamuru iki parçaya bölün birini merdaneyle açın katı yağ ve unladığınız kek kalıbına yayıp kenarlarını hafifçe yükseltin.Elmalı içi üzerine yayın.Kalan hamuru açıp ince şeritler halinde kesip üzerine kafes şekli verin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Afiyet olsun…

------------------

Tarif 9
Bayat Ekmek Köftesi
Sevgili Gelibolu ablam yine dayanamamış tarif gönderdi teşekkür ederim :)


Evde bayağı birikmiş bayat ekmeklerim vardı,ara sıra buharda yada yumurtalı ekmek yapmak suretiyle onları tüketiyordum,bu seferde değişik bişey denemek için ekmekleri robottan geçirdim,içine yumurta kırdım 3 tane,pul biber,kekik koydum hamur yaptım hepsini karıştırıp,biraz topaklı oluyo ama,sonra tezgahın üstüne koyup az incelttim,kurabiye kalıplarıyla kesip kızarttım...
Ortaya böyle bir şeyler çıktı,güzel oldu ama,ellerime sağlık :)

2 yorum:

Nil dedi ki...

Ülkücüm benim hiç haberim yoktu etkinlikten.üzüldüm. dün yayınladığım pratik kurabiye ile nasıl katılabilirim? ne yapmam gerekiyor? Ama tarif bana ait değil belirtmiştim

Ülkü dedi ki...

Canım yapana ayıp olmasın şimdi kendin yaptığında yayınla haber ver gelip alayım :) ilgine teşekkürler :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...