Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Aralık 2011 Cumartesi

Porselen demlik çay saati etkinliği 70.hafta/5

Eski tariflerimize buradan , buradan, buradan, buradan ve buradan ulaşabilirsiniz.. 

Gelsin tarifler ben çayı demliyorum hemen :))

--------------------

Tarif 24
Sevgili Sevgicim sitarem sağolsun korkmuş benden tarifim olmazsa bu etkinlikte bittim ben
demiş ve bu güzel tarifi göndermiş teşekkür ederim :)


Süt Helvası(Bursa Helvası)


Malzemeler
* 200 gram tereyağı(margarin kullanmayın )
* 2 su bardağı un
* 6 su bardağı süt(1 paket 1 litrelik süt + 1 bardak süt daha)
* 3 su bardağı şeker
* 1 paket vanilya
* üzerine serpip süslemek için iri kıyılmış fındık

Yapılışı
orta boy bir tencereye sütün ve şekerin tamamı boşaltılır.orta harlı ateşte kaynayana dek bırakılır.kaynadığı anda ocağın ayarı en aza getirilip 10 dk şekerle sütün kaynaşması sağlanır:)
büyük boy başka bir tencereye tereyağı ve unun hepsi koyulur.kısık ateşte unun kokusu mu neyse o işte çıkana dek ya da rengi hafif sarı olana dek çevrilir.
un ve yağ bileşimi tencerenin duvarlarına yapışır hale gelirse ya da hafiften yağ bırakmaya başlarsa unlar işlem tamam demektir.(ben unu biraz fazla kaçırmışım yağ mağ bırakmadı hahahaa)
şimdi sazı elinize alma vakti ay yok mikseri yani.alet işler el övünür hey hatt benim durum da bu .hani şu fokur fokur kaynattığımız  10 dk samimi halde bıraktığımız şeker-süt iklisi vardı ya onu yavaştan unlu yağlı tencereye aktarıyoruz.bir elimizde mikser yorulmadan ohh rahatça çırpıyoruz.böylece dibi ne tutmuyor:)pat pat edecek derler ya işte bir  yandan çırparak o durumun hasıl olmasını bekliyoruz.1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. 
ben dediğim gibi unu ayarsız yapınca katımsı oldu.siz tüm şekerli sütü boşaltıp hala çok katı bu derseniz 1 bardak süt ilave ediverin.bu tatlının katılık derecesi muhallebiden daha kıvamlı olacak şekildedir.yine mikser yardımıyla toz vanilyayı içine katıştırıp kokulu mokulu mutlu mesut bir tatlıya ulaşıyoruz.
bir borcamın içine tatlımızı aktarıp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana dek (takriben 15 dk ama siz bana güvenmeyin gidin gelin fırını kontrol edin) pişiriyoruz.fırından çıkar çıkmaz kare dilimler halinde ama muhakkak fındıkla servis ediyoruz.

--------------------

Tarif 23
Sevgili OLSADA YESEK SUZAN arkadaşıma bu güzel tarif için teşekkür ederim :)
Tuzlu Simit



MALZEMELER:
  • 250 gr. margarin ( oda sıcaklığında )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta sarısı ( akını üzeri için kullanacağız )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 buçuk su bardağı un
  • susam ( üzeri için )
YAPILIŞI:
  1. Bir kapta önce sıvı malzemeleri ( margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta sarısı ) sonra toz malzemeleri ( tuz, un, kabartma tozu ) katarak iyice karıştırıp yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  2. Hamurdan küçük parçalar koparıp simit şeklinde kıvırın.
  3. Yaptığınız simitlerin tek yüzünü önce yumurta akına ardından da susama batırın, yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış bir fırın  tepsisine dizin. 180 derecelik fırında hafif kızarana kadar ( 20-25 dakika ) pişirin.Afiyet olsun.
  
--------------------

Tarif 22 
Sevgili Anne Eli Gibi  bu güzel tarif için teşekkür ederim :)
Biber Soslu Barbunya(Salata)


MALZEMELER

1,5 su bardağı kadar haşlanmış barbunya
1 su bardağı haşlanmış mısır
5-6 sap yeşil soğan
3-4 sap maydanoz

biber sosu için:
5 adet közlenmiş kırmızı biber
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 küçük limonun suyu


HAZIRLANIŞI

haşlanmış barbunya,mısır,incecik kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı derin bir kaba alalım.diğer taraftan közlenmiş biberleri doğrayıp rondoya alalım,üzerine sıvıyağ ve limonuda ekleyip,iyice parçalayalım.limon ve yağı dilerseniz kendi damak zevkinize göre azaltabilir yada çoğaltabilirsiniz.daha fazla ekleyecekseniz bu aşamada değil salatayı hzırladıktan sonra ilave edin derim.yani önce bir tadına bakın.sosu hazırladıktan sonra barbunyalı karışımın üzerine dökelim,tuzunu ayarlayıp dilerseniz biraz karabiber ve pul biberde ekleyebilirsiniz,keyfinize kalmış.iyice harmanlayıp,servis tabağına alalım.

AFİYET,ŞEKER OLSUN....

2 yorum:

tubitos dedi ki...

ohh herkesin eline sağlık :)

ASLI dedi ki...

Öff hep acim ben ya...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...