Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

26 Aralık 2011 Pazartesi

Porselen demlik çay saati etkinliği 70.hafta/6

Eski tariflerimize buradan, buradan, buradan, buradanburadan ve buradan ulaşabilirsiniz.. 

Gelsin son tarifler ben çayı demliyorum hemen ve malum muhasebeciyim yıl sonu tarifler
geç yayınlanabilir hatta geç yayınlanıyor özür dilerim :))

--------------------

Tarif 26-27-28-29
Sevgili Yazanım annem Aslım sağolsun 4 tarif gönderdi çok teşekkür ederim öperim :)





Kolay Brownie
























Malzemeler

·                     1 paket margarin
·                     5 yemek kasigi kakao
·                     1,5 su bardagi seker
·                     12 yemek kasigi su
·                     4 yumurta sarisi
·                     1,5 su bardagi un
·                     1 su bardagi ceviz
·                     1 paket kabartma tozu
Su,kakao ve sekeri ocakta pisirin.icine bir paket margarini ve yumurta sarilarini ekleyin.Karisimi iyice cirptiktan sonra 1 su bardagi kadarini ayirin.Diger malzemeleri kalan karisima ilave ederek cirpmaya devam edin.Karisimi yaglanmis bir borcama dökerek 150 derecede 30 dakika pisirin.Firindan  ciktiktan sonra kare kare kesip üstüne ayirdiginiz karisimi dökün.


**********


Beyaz Çikolatalı Muzlu Kek






















·                     4 yumurta
·                     1,5 su bardağı şeker
·                     150 gram tereyağı
·                     150 gram beyaz çikolata
·                     50 gram sütlü çikolata
·                     1 su bardağından 2 parmak eksik süt
·                     1 çimdik tuz
·                     1 paket vanilya
·                     1 paket kabartma tozu
·                     2 adet büyük muz(yada 4 minik)
·                     2,5 su bardağı un
Öncelikle tereyağı ve çikolataları ısıya dayanıklı bir kabın içine koyalım.Daha büyükçe bir tencerenin içine su koyup tereyağ ve çikolata koyduğumuz kabı bu tencerenin içine oturtalım ve kısık ateşte çikolatayı eritelim.(benmari)

4 yumurta ve şekeri renk beyaz olana kadar iyice çırpalım.Ilınan tereyağlı çikolata karışımı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.2 muzu rendeleyip onlarıda çırpalım.Un,tuz,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek sıvı karışıma ilave edip özdeşleşene kadar çırpalım.

Hamuru yağladığımız büyük boy kare borcama döküp 175-180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.

Soğuduğunda dilimlerip arzu ederseniz nutella ile servis yapın..



**********

Catal cörek



Malzemeler
·                     125 gr tereyagi ya da margarin
·                     1 cay bardagi siviyag
·                     1 cay bardagi su
·                     1 corba kasigi mahlep
·                     yarim limon suyu
·                     1 paket kabartma tozu
·                     1 yumurta sarisi(aki üzerine)
·                     1 tatli kasigi tuz 
·                     aldigi kadar un
Karistirma kabina yumusamis margarini,siviyagi,suyu,mahlebi alin.Kabartma tozunun üstüne limonu sIKIp karistirin ve onu da ekleyin.Tuzunu da ilave edip aldigi  kadar un ile yumasak bir hamur yapilir.Biraz beklettikten sonra ne cok ince ne cok kalin rulolar yapin ´s´sekli verin.Sonra uclarini birlestirerek catal gibi yapin.
üzerine yumurta aki sürülür,cörek otu serpilir.180 derecede 
pisirilir.

**********

Üzümlü havuçlu kek






















·                     3 adet yumurta 

·                     1 su bardagi toz seker (istege göre arttirabilinir )
·                     yarim su bardagi sivi yag
·                     1,5-2 su bardagi un
·                     1 paket kabartma tozu
·                     2 cay kasigi tarcin (cok yakisiyor)
·                     2 su bardagi rendelenmis havuc
·                     yarim su bardagi dövülmüs ceviz veya findik
·                     1 corba kasigi hindistan cevizi
·                     limon yada portakal kabugu rendesi
·                     kuru üzüm (istege bagli ama bence icinde mutlaka olmali )
YAPILISI:Yumurta ve seker iyice cirpilir.Yag eklenerek cirpmaya devam edilir.Un,kabartma tozu,tarcin elenerek karisima ilave edilerek düsük ayarda cirpilir.Havuc rendesi,ceviz (Findik),hindistan cevizide eklenerek hafifce karistirilir.Yaglanmis kaliba dökülerek önceden isitilmis firinda pisirilir.AFIYET OLSUN :)



--------------------

Tarif 25
Sevgili merakiyidir arkadaşımıza bu güzel tarif için teşekkür ederim :)
Muzlu Pasta















1 kg süt, 4 kaşık un,1 kaşık nişasta, bir tane yumurta, 3

kaşık şekeri karıştırıp pişirdim..

biraz ılınınca 1 paket kremşanti  ekleyip mikserledim..

(eski tariflerimde 5 kaşık şeker ilave ediyordum

ama krem şantiyi eklenince çok tatlı olduğu için 3 kaşığa indirdim)

kekim hazır kek zamanki gibi :)))

kekleri sütle ısladım..aralarına kremayı sürdükten  sonra muz

yerleştirdim..

ve üzerine kremayı  ekleyip  en üstünede tadını merak edip

aldığım ama pekte beğenmediğim kahveli ve

naneli jelibonlardan yerleştirdim ..

bence çikolata rendesi daha iyi..


kolay gelsin sizeeeeeee

7 yorum:

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

Merhaba Ülkü, sevgi dolu kartın ulaştı , çok teşekkür ederim. çok mutlu ettin beni.
sevgiler

Ülkü dedi ki...

Canım sevindim ulaştığına, rica ederim, sevgiler benden :)

Adsız dedi ki...

Ama bunlar çok lezzetli görünüyorlar. Böyle giderse verdiğim kiloların hepsini geri alıcamm off :D

Unknown dedi ki...

tarifi yayınladım ülkü haberin ola:)
sevgiler

İkiz Annesi dedi ki...

Harika tarifler sağol canım benim:)

ASLI dedi ki...

ayyy ne güzel bir duygu bu...
simardim biraz :)

porselendemlik dedi ki...

ÜLKÜCÜM merhaba canım harika bir etkinlikti ellerin dert görmesin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...