Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Nisan 2011 Çarşamba

1001 Yetim 1001 Dilek

Arkadaşlar bu güzel kardeşlerimizin dileğini yerine getirerek yüzünde bir tebessüm olmak istemezmisiniz bir inceleyin lütfen..



1001 Yetim 1001 Dilek “Bir dilek tuttu onlarZarflara koyup da yolladilarBelki de gerçek olur diyerekBeklemeye basladilarHangi çocuk istemezBebegi, bisikletiGerçeklessin istemezHayali dilekleri”Ve simdi, dilekler gerçeklestirilmeyi bekliyor...

1001 Yetim 100 Dilek Projesi

Bir düsünün; minicik eller, tuttuklari kalemlerde hayatlarini, yasantilarini, sikintilarini, sevinçlerini, kederlerini, isteklerini, gelecekten beklediklerini, hayallerini, umutlarini kisaca her seylerini birkaç satirla bir mektup sayfasina yaziyor. Mektup yazarken duyduklari heyecanin bin kati bir umutla gönderiyorlar Deniz Feneri’ne.
Mutlu Çocuklar

26.000 Dilek Gerçekleşti.
Bu yil 9. kez uygulanan projeye, geçen yillarda katilan 23.300 çocuğun 26.000 dileği gerçek oldu.


Tüm Dünya Çocukları’na Açık

Yakın zamanda adi felaket, açlik ve yoksullukla anilan Pakistan, Nijer, Endonezya Açe, Makedonya, Filistin, Lübnan, Irak, Kirim ve Bosna’dan dilek mektuplari ulasti elimize ve dilekler sahipleri ile bulustu. Bu ülkelerden çocuklari Türkiye’ye getirdik, konuk ettik.
Ülkeler arasi iyilik elçisi oldu onlar. Türkiye’mizden mutluluk, sevinç ve nese götürdüler ülkelerine.

Dilekler

Kimi görme engelli annesinin tekrar kendisini görebilmesini istiyordu,
kimi parasizliktan tedavi olamadigi için kaybettigi babasinin geri gelmesini, kimi de tedavi olup bisiklete binebilmeyi.
Kimi bir çiftlik evinde yasamak istiyordu, kimi sadece kendine ait bir yatak, kimi bebek, kimi bisiklet, kimi okumak için kitap,
kimi de sadece bir kursun kalem…
Her dilegin bir karsiligi vardir, ya yerine getirilemeyen dilekler? Kimi çocuklar var ki anlamini dahi bilmedigi bir sifatla “mülteci” yasar, dogdugu ülkede yasamayi kim istemez ki; anne ve baba sefkatinden uzak bir çocuk düsünün, dogdugu evde büyümeyi kim dilemez ki…


1001 Yetim 1001 Dilek’11


Bu yil dernegimizin kurulusundan bugüne kadar nakit, gida, esya, saglik, egitim vs. birçok alanda yardim yaptigi, yoksulluğundan emin olduğumuz ailelerin yetim çocuklarinin dileklerini soralim istedik. Çünkü elimizde olmayan sebeplerle onlara yeterince destek olamiyoruz su günlerde. Hiç degilse bu vesileyle kapilarini çalalim, çocuklarinin yüzlerini güldürelim ve her seye ragmen biz hala yaninizdayiz diyelim dedik.
Bu Sene de Dilekler Sizi Bekliyor


Siz de www.binbiryetim.com ve www.1001dilek.com adreslerindeki sitelerimizden yüzlerce çocugun tertemiz duygularini, umutlarini okuyup hayattan beklentisi olan bir dilegini gerçeklestirebilirsiniz.
Haydi, hep birlikte tüm çocuklarin hayallerine isik olalim, dileklerini hep beraber gerçeklestirelim ve onlari sevindirelim…

2 yorum:

Nil dedi ki...

ben deniz fenerine olan güvenimi çoktan yitirdim maalesef.

Asahhara dedi ki...

Duyarlı arkadaşım benim..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...